Informace o publikaci

The Potential of Museums in the Mediation of Science and Technology. Museum presentation and Education on the Example of the Technical Museum in Brno (Czech Republic)

Název česky Potenciál muzeí při zprostředkování vědy a techniky. Muzejní prezentace a edukace na příkladu Technického muzea v Brně (Česká republika)
Autoři

JAGOŠOVÁ Lucie KIRSCH Otakar TIŠLIAR Pavol

Rok publikování 2019
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj European Journal of Contemporary Education
Fakulta / Pracoviště MU

Filozofická fakulta

Citace
www http://ejournal1.com/journals_n/1553685522.pdf
Doi http://dx.doi.org/10.13187/ejced.2019.1.240
Klíčová slova technical museology; museum presentation and communication; museum education; Technical Museum in Brno
Popis Studie se věnuje muzejní prezentaci a edukačním aktivitám v oblasti technického muzejnictví na příkladu Technického muzea v Brně (Česká republika). Technické muzejnictví patří v muzejní kultuře k mimořádně oblíbenému segmentu, využívanému především v oblasti popularizace vědy a techniky směrem k veřejnosti. Prostřednictvím své výstavní činnosti ale i muzejně-edukačních aktivit cíleně oslovuje různé skupiny návštěvníků, mezi nimiž mají významné místo žáci a studenti všech typů škol. Technická muzea tak svou činností, zejména formou vizualizace technologického postupu výroby od materiálu k hotovému výrobku, dokumentují a zprostředkovávají už téměř 200 let technologický pokrok společnosti. Příspěvek analyzuje a hodnotí základní prezentačně-edukační, ale i vědecké činnosti Technického muzea v Brně. Zaměřuje pozornost na jeho komunikaci s veřejností, na specifika technického muzejnictví.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info