Informace o publikaci

Časná poporodní anestezie v České a Slovenské republice z pohledu studie OBAAMA-INT – prospektivní observační studie

Autoři

ŠTOURAČ Petr BLAHA J. NOSKOVA P. KLOZOVA R. SEIDLOVÁ Dagmar GROCHOVA M. KOSINOVÁ Martina JARKOVSKÝ Jiří ZELINKOVÁ Hana SCHWARZ Daniel SVOBODA Michal RICHTEROVA S. SMÉKALOVÁ Olga ZAORALOVA B. MROZEK Z. KRUPKOVA Z. VECERA L. IVANKOVA H. MAGYAROVA A. SIMONOVA J. FIRMENT J.

Rok publikování 2019
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Anesteziologie a intenzivní medicína
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
www https://www.prolekare.cz/casopisy/anesteziologie-intenzivni-medicina/2014-5/casna-poporodni-anestezie-z-pohledu-studie-obaama-cz-prospektivni-observacni-studie-50178
Klíčová slova postpartum anaesthesia; anaesthetic agents; airway management
Popis Cíl studie: Zjistit aktuální anesteziologickou praxi pro výkony v časném poporodním období v České republice (ČR) a na Slovensku (SR). Typ studie: Prospektivní observační mezinárodní. Pracoviště: Sto pět pracovišť v ČR a SR poskytujících anestezii v peripartálním období. Materiál a metoda: Se souhlasem Etické komise jsme oslovili všech 149 pracovišť poskytujících anestezii v peripartálním období v ČR i SR s cílem zachytit všechny případy podání anestezie v peripartálním období v listopadu 2015. Data byla zadávána elektronickým záznamem se dvěma částmi (Demografie 2014 a Podání anestezie) do databáze vytvořené v systému CLADE-IS. Soubor dat byl analyzován deskriptivně s použitím softwaru SPSS24.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info