Informace o publikaci

Modeling the effect of heat treatment on fatty acid composition in home-made olive oil preparations

Autoři

DORDEVIC Dani KUSHKEVYCH Ivan JANCIKOVA Simona CAVAR ZELJKOVIC Sanja ZDARSKY Michal HODULOVA Lucia

Rok publikování 2020
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Open Life Sciences
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www https://www.degruyter.com/view/journals/biol/15/1/article-p606.xml?tab_body=abstract
Doi http://dx.doi.org/10.1515/biol-2020-0064
Klíčová slova virgin olive oil; refined olive oil; saturated fatty acids; monounsaturated fatty acids; polyunsaturated fatty acids; cross-correlation analysis
Popis The aim of this study was to simulate olive oil use and to monitor changes in the profile of fatty acids in home-made preparations using olive oil, which involve repeated heat treatment cycles. The material used in the experiment consisted of extra virgin and refined olive oil samples.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info