Informace o publikaci

Fyziologie a hygiena výživy

Autoři

MAROUNEK Milan BŘEZINA Pavel ŠIMŮNEK Jan

Rok publikování 2000
Druh Odborná kniha
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Popis Skripta shrnují základní poznatky z fyziologie a hygieny výživy člověka. O fyziologii a hygieně výživy je pojednáno v širší souvislosti s funkcí ostatních tělesných soustav a v návaznosti na znalosti z blízkých oborů. Důraz je položen na vztah výživy a zdraví z fyziologického pohledu a na možnosti, které současný stav poznání přináší pro prevenci a léčbu těch onemocnění, která s výživou souvisí. Dosti podrobně je také probírána podstata výživy v různých specifických nutričních situacích. Text navazuje na základní vědomosti z biologie, obecné fyziologie, biochemie a chemie potravin.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info