Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
The changes of selected phenolic substances in wine technology
| Název česky | Změny vybraných fenolických látek v technologii vína |
|---|---|
| Autoři | |
| Rok publikování | 2008 |
| Druh | Článek v odborném periodiku |
| Časopis / Zdroj | Czech J. Food Sci |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| Obor | Potravinářství |
| Klíčová slova | polyphenols; piceid; resveratrol; caftaric acid; colour; antioxidative capacity; grape must; pressing; red wine;clarifyig agents |
| Popis | Byl zkoumán vliv technologie lisování a číření moštu z bílých hroznů na koncentraci fenolických sloučenin a na jejich antioxidační kapacitu. Čtyři různé odrůdy byly zpracovány hydraulickou a nebo pneumatickou technologií lisování. V jednotlivých stadiích lisování a po přidání různých dávek čířícího činidla byly vzorky moštů analyzovány na obsahy polyfenoliockýc sloučenin a antioxidační kapacity. |