Informace o publikaci

Note to the effects of environmental conditions on the occurrence of benthic water bug Aphelocheirus aestivalis (Heteroptera: Aphelocheiridae.

Název česky Poznámka ke vlivu environmentálních proměnných na výskyt vodní ploštice Aphelocheirus aestivalis (Heteroptera: Aphelocheiridae).
Autoři

PAPÁČEK Miroslav DITRICH T. SOLDÁN Tomáš ZAHRÁDKOVÁ Světlana

Rok publikování 2009
Druh Článek ve sborníku
Konference Communications and Abstracts, SIEEC 21
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Zoologie
Klíčová slova benthic water bug (Aphelocheirus aestivalis); habitats; abiotic environmental variables; relationships; RDA; methodological approach; Czech Republic
Popis Účelem této studie bylo zjistit, zda jsou hodnoty abiotických environmentálních proměnných ve vztahu k výskytu bentické vodní ploštice Aphelocheirus aestivalis. Vzorky a soubor abiotických dat byly získány během podrobnějšího monitoringu povodí Labe, Vltavy a Dunaje v České Republice a vyhodnoceny pomocí metodiky RDA (Redundancy analysis). Vysledky RDA nedávají jednoznačnou odpověď; v tomto případě jde pravděpodobně o příliš hrubou škálu environmentálních proměnných i když získanou odběrovými metodikami běžně používanými při hydrobiologickém monitoringu bentosu jako celku. Detailnější odběrová technika je proto nezbytná pro další studium této problematiky.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info