Informace o publikaci

Effect of polyunsaturated fatty acids on the reactive oxygen and nitrogen species production by RAW 264.7 macrophages

Název česky Vliv vysoce nenasycených mastných kyselin na tvorbu reaktivních kyslíkových a dusíkových metabolitů makrofágy RAW 264.7
Autoři

AMBROZOVA Gabriela LOJEK Antonín PEKAROVA Michaela

Rok publikování 2010
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj European Journal of Nutrition
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19784538
Obor Imunologie
Klíčová slova Polyunsaturated fatty acids; Reactive oxygen species; Reactive nitrogen species; RAW 264.7 cells; Chemiluminescence
Popis Vysoké koncentrace omega-3 i omega-6 vysoce nenasycených mastných kyselin (VNMK) inhibijí tvorbu ROS a RNS stimulovanými makrofágy. Může být inhibována i exprese iNOS. Tento efekt, společně s vyloučením antioxidačních a cytotoxických vlastností, indikuje, že se VNMK mohou podílet na regulaci enzymů zodpovědných za tvorbu reaktivních metabolitů.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info