Informace o publikaci

Posuzování vlivů na životní prostředí - účast veřejnosti

Autoři

ŠVARCOVÁ Kateřina

Rok publikování 2015
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj České právo životního prostředí : časopis České společnosti pro právo životního prostředí (stav: čeká na publikaci).
Fakulta / Pracoviště MU

Právnická fakulta

Citace
www Open access časopisu
Obor Právní vědy
Klíčová slova Assessment of impacts on the environment and public health; the follow-up procedures; public participation
Přiložené soubory
Popis Posuzování vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví patří k významným právním nástrojům jeho ochrany. Relevance procesu posuzování vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví a jeho výstupů narůstá s environmentálním uvědoměním veřejnosti a její snahou zapojit se do řízení, která souvisí jak se samotným procesem posuzování vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví, tak s řízeními navazujícími. Právní úprava tohoto institutu naznala k 01.04.2015, se zřetelem na pestrou legislativní novelizační práci reflektující výtku nesprávné transpozice směrnice Evropského parlamentu a Rady 2011/92/EU, významných změn. Autorka článku se s ohledem na uvedené zamýšlí nad vybranými aspekty právní úpravy tohoto institutu s příslušnými konsekvencemi, a to se zaměřením na změny nastalé novelou a jejich dopad na participaci veřejnosti.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info