Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Study of antimutagenic properties of various sort of tea
| Název česky | Studium antimutagenních vlastností různých druhů čaje |
|---|---|
| Autoři | |
| Rok publikování | 2005 |
| Druh | Článek ve sborníku |
| Konference | Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů, Sborník příspěvků |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| Obor | Biochemie |
| Klíčová slova | Antimutagenic effect; Mutagen; Antioxidant capacity; Mikrobial testing; Katechins |
| Popis | V uvedeném výzkumu biologických účinků bylo testováno antimutagenní působení pěti druhů čaje za použití kvasinkového kmene Sacchromyces cerevisiae D7. U většiny vzorků čaje byla pozorována závislost antimutagenních účinků na koncentraci extraktu čaje. Katechinové standardy nevykazovaly tak výrazný antimutagenní efekt jako čajové extrakty, z čehož vyplývá, že samotné katechiny nejsou hlavní složkou odpovídající za komplexní antimutagenní účinky čaje. |