Informace o publikaci

Study of antimutagenic properties of various sort of tea

Název česky Studium antimutagenních vlastností různých druhů čaje
Autoři

MIKULCOVÁ Andrea KUBEŠOVÁ Jitka PTÁČEK Petr MÁROVÁ Ivana BUŇKOVÁ Radka

Rok publikování 2005
Druh Článek ve sborníku
Konference Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů, Sborník příspěvků
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Biochemie
Klíčová slova Antimutagenic effect; Mutagen; Antioxidant capacity; Mikrobial testing; Katechins
Popis V uvedeném výzkumu biologických účinků bylo testováno antimutagenní působení pěti druhů čaje za použití kvasinkového kmene Sacchromyces cerevisiae D7. U většiny vzorků čaje byla pozorována závislost antimutagenních účinků na koncentraci extraktu čaje. Katechinové standardy nevykazovaly tak výrazný antimutagenní efekt jako čajové extrakty, z čehož vyplývá, že samotné katechiny nejsou hlavní složkou odpovídající za komplexní antimutagenní účinky čaje.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info