Informace o publikaci

The antimutagenic and antioxidative properties of fruit/vegetable juices usány S.cerevisiae D7 and E.gracilis tests

Název česky Stanovení antimutagenních a antioxidačních vlastností ovocných/zeleninových šťáv s využitím testu na S. cerevisiae D7
Autoři

MIKULCOVÁ A. MACUCHOVÁ S. TIHLÁŘOVÁ E. CHVÁTALOVÁ R. PTÁČEK P. KUBEŠOVÁ J. MÁROVÁ Ivana

Rok publikování 2005
Druh Článek ve sborníku
Konference Book of Abstract
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Potravinářství
Klíčová slova Antimutagenic effects; Antioxidant activity; Testing mikroorganism; Saccharomyces cerevisiae D7 strain; Euglena gracilis; Amesův test; Fruit and vegetables juices extrakts; Utility foodstuffs
Popis Cílem práce je výzkum antioxidačních a antimutagenních účinků vybraných rostlinných potravin. Obsah látek s antioxidační aktivitou (karotenoidy, flavonoidy) byl stanoven metodou HPLC. Biologické účinky byly analyzovány za použití testů na genotoxicitu s využitím kmene kvasinek Saccharomyces cerevisiae D7, dále testu na Euglena gracilis a Amesova testu jako srovnávacího testu.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info