Informace o publikaci

Obce a územní plánování

Logo poskytovatele
Autoři

PRŮCHOVÁ Ivana

Rok publikování 2008
Druh Článek ve sborníku
Konference Právní regulace místní (a regionální) samosprávy : sborník z 4. letní mezinárodní konference/worshopu, Kroměříž, Právnická fakulta Masarykovy univerzity a Veřejný ochránce práv, 19.-20. června 2008.
Fakulta / Pracoviště MU

Právnická fakulta

Citace
Obor Právní vědy
Klíčová slova Municipality; Territorial planning; Territorial planning documentation; Territorial plan; Regulative plan; Definition of urban area; Territorial proceeding; Own force; Delegated force; Proceedings of general nature
Popis Nástroje územního plánování jako dokumenty, jimiž jsou stanovena pravidla pro ochranu a nakládání s územím jsou upraveny stavebním zákonem. Příspěvek je zaměřen zejména na kombinaci samostatné a přenesené působnosti při pořizování územně plánovací dokumentace - územních plánů a regulačních plánů. Obce a jejich orgány v tomto procesu vystupují jako subjekty které rozhodují dále jako subjekty o kterých je rozhodováno a rovněž mohou být subjekty dotčenými. U dalších nástrojů územního plánování - vymezení zastavěného území a územním opatření zákon hovoří prakticky výlučně o výkonu působnosti přenesené.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info