Informace o publikaci

Study of antimutagenicity of white and red wines using simple unicellular test systeme

Název česky Studie antimutagenity bílých a červených vín využitiím jednobuněčného testovacího systému
Autoři

KUBEŠOVÁ Jitka MIKULCOVÁ Andrea MÁROVÁ Ivana PTÁČEK Petr MACUCHOVÁ Simona

Rok publikování 2005
Druh Článek ve sborníku
Konference Book of abstract
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Potravinářství
Klíčová slova Antimutagenic effects; Microbial testing strain; Saccharomyces cerevisiae D7; Euglena gracilis; Red and white wines
Popis Jednou z intenzivně studovaných tříd rostlinných biologicky aktivních látek jsou fenolické látky a resveratrol. Předpokládá se, že tyto látky mohou mít značný vliv na snížení incidence kardiovaskulárních onemocnění a nádorových onemocnění. V uvedené práci je zkoumám antimutagenní účinek těchto látek obsažených v červených a bílých vínech na testovacích mikroorganismech Euglena gracilis a Sacchromyces cerevisiae D7.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info