Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Use of Saccharomyces cerevisiae D7 strain for study of genotoxicity/antimutagenity of plant foods
| Název česky | Využití Saccharomyces cerevisiae D7 pro výzkum genotoxicity/antimutagenity rostlinných potravin |
|---|---|
| Autoři | |
| Rok publikování | 2004 |
| Druh | Článek ve sborníku |
| Konference | 19th INTERNATIONAL ICFMH SYMPOSIUM FOOD MICRO 2004, Book of Abstracts |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| Obor | Biochemie |
| Klíčová slova | Saccharomyces cerevisiae D7 strain; genotoxicity; antimutagenity |
| Popis | Cílem práce je optimalizace využití testovacího kmene Saccharomyces cerevisiae D7 pro testování genotoxických a antimutagenních účinků. Pro testování byl použit standardní mutagen 4-N-nitrochinolin-N-oxid (4-NQO) a rostlinné extrakty. |