Informace o publikaci

Losartane and Telmisartane in the Patients with Newly Diagnosed Hypertension and Metabolic Syndrome Effect of One Year of Treatment to Clinical Blood Pressure, 24h Blood Pressure, Metabolic and Anthropometric Parameters.

Název česky Losartan a telmisartan u pacientů s čerstvě zjištěnou hypertenzí a metabolickým syndromem, vliv losartanu a telmisartanu na hodnoty kazuálního a 24 hodinového tlaku, na metabolické a antropometrické parametry.
Autoři

ŘIHÁČEK Ivan FRÁŇA Petr SCHWARZ Daniel PLACHÝ Martin SOUČEK Miroslav

Rok publikování 2010
Druh Konferenční abstrakty
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Popis Cíl: zjistit klinický, 24hodinový TK, metabolické a antropometrické parametry u jedenkrát denně dávkovaných sartanů. Metoda: 57 pacientů ve dvou skupinách před a po roční léčbě. Výsledky: Normalizovaný smoothness index losartanu pro STK plus minus střední chyba průměru byl 1.10 plus minus 0.13, pro DTK 0.81 plus minus 0.11. Normalizovaný smoothness index telmisartanu byl pro STK 0.96 plus minus 0.12, pro DTK 0.80 plus minus 0.12. Populační RDH index losartanu byl pro STK (24.24.0) pro DTK (24.24.0). RDH index telmisartanu byl pro STK (22.17.2) a pro DTK(21.15.2). Závěr: Losartan má lepší 24hodinový efekt na hodnoty TK než telmisartan. metabolické parametry se po léčbě nezměnily.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info